Козяче молоко легше засвоюється, рідше викликає проблеми з травленням, з цілого ряду показників воно більш наближене до грудного молока.
Козяче молоко рідше викликає алергію, так як в ньому низький вміст α-s1-казеїну і хороше перетравлення в шлунково кишковому тракті β -лактоглобуліна. Жирові глобули козячого молока в 10 разів менше таких коров'ячого молока, забезпечує майже 100% засвоюваність жиру козячого молока. Ненасичених жирних кислот в козячому молоці більше, ніж у коров'ячому. Вміст заліза в козячому молоці в 1.5 рази більше, ніж у коров'ячому і засвоюваність заліза і кальцію з козячого молока значно вище. У козячому молоці, в порівнянні з коров'ячим, високий вміст вітамінів А і С.
Гречка - абсолютний чемпіон за поживними властивостями: багато рослинного білка, вітамінів групи В; багатшими інших круп за вмістом заліза, фосфору, магнію, калію та інших мінеральних речовин.
Рис - багатий крохмалем, тому каша з рису висококалорійна, харчових волокон небагато, тому легко перетравлюється і засвоюється.
Спосіб приготування (однієї порції густої каші):
- У чистий посуд налити 160 мл теплої кип'яченої води з температурою (45-50) ℃
- Поступово всипати, безперервно перемішуючи, 35 г (приблизно 5 столових ложок без верху) сухого продукту
- Перемішати до повного розчинення
- Після охолодження до температури (37 ± 1) ℃ каша готова для годування дитини
Спосіб приготування (однієї порції рідкої каші):
- У чистий посуд налити 160 мл теплої кип'яченої води з температурою (45-50) ℃
- Поступово всипати, безперервно перемішуючи, 20 г (приблизно 3 столові ложки без верху) сухого продукту
- Перемішати до повного розчинення
- Після охолодження до температури (37 ± 1) ℃ каша готова для годування дитини