Кукурудзяні пластівці з вітамінами. Це завжди смачно до сніданку з молоком або просто перекусити!
30 липня 1898 року було винайдено кукурудзяні пластівці. Ось як це сталося. Брати Келлогга, власники одного з санаторіїв штату Мічиган, вирішили пригостити своїх пацієнтів блюдом з кукурудзяної муки. Під час його приготування кухар відволікся - в результаті тісто згорнулося і зіпсувалося. Але оскільки годувати людей чимось було потрібно, довелося викручуватися - тісто було підсмажити з двох сторін, і так вийшли знайомі нам кукурудзяні пластівці. Цікаво, що нововведення відразу полюбилося пацієнтам і з тих пір стало регулярним блюдом в їх меню.
- Кукурудзяні пластівці містять безліч корисних речовин і вітамінів: залізо, калій, цинк, хром, кобальт, мідь, магній, натрій, а також вітаміни А, Е, РР, Н і інші.
- У складі кукурудзяних пластівців є глутамінова кислота - вона прискорює обмінні процеси мозку і покращує пам'ять.
- Пектини в складі пластівців захищають організм від утворення пухлин, а крохмаль бере участь в зміцненні м'язової тканини і нервових клітин.